您现在的位置: 福建教育在线 >> 考研频道 >> 推免生 >> 正文

2011考研英语模拟题及答案2_推免生_福建教育在线 在线提问 在线报名
更新时间:2011-1-16 15:12:50 | 【字体:

 2. [A] on [B] in [C] with [D] about

  3. [A] worship [B] reverence [C] admiration [D] gratitude

  4. [A] vanished [B] recovered [C] declined [D] attained

  5. [A] unpredictable[B] unforgivable[C] unlimited [D] unlikely

  6. [A] creatures [B] animals [C] men [D] mortals

  7. [A] use [B] turn [C] give [D] back

  8. [A] inhabit [B] live [C] reside [D] lodge

  9. [A] Hence [B] Thereafter [C] Somehow [D] Incidentally

  10. [A] introduction[B] transaction [C] distribution[D] provision

  11. [A] as [B] for [C] under [D] of

  12. [A] along [B] anyway [C] afterwards [D] alike

  13. [A] additional [B] vital [C] singular [D] exceptional

  14. [A] alternative [B] secondary [C] intermediate[D] fundamental

  15. [A] pacify [B] tempt [C] suppress [D] manipulate

  16. [A] Beside [B] Beyond [C] Below [D] Before

  17. [A] supervised [B] held [C] managed [D] presided

  18. [A] Around [B] Under [C] Above [D] Outside

  19. [A] leading [B] noble [C] controlling [D] principal

  20. [A] consist [B] compose [C] compile [D] consume

  答案

  1. D 2. B 3. B 4. C 5. A 6. D 7.C 8.A 9. A 10. C

  11. B 12. D 13.B 14.C 15. A 16. C 17. A 18. D 19. B 20. B

  总体分析

  本文介绍了苏美尔人对神的崇拜及由此引起的社会阶层的划分。第一句至第四句为一个意群,主要介绍了苏美尔人对神的崇拜,以及神凌驾于人之上。第五句至倒数第二句为一个意群,介绍了由于对神的崇拜而出现的社会上层阶层及其职能。末句附带说明了在宗教体系之外的社会阶层。

  全文翻译

  所有的苏美尔城邦都认可很多共同的神,包括天空之神、风暴之王、晨星和昏星。虽然苏美尔人崇拜代表繁衍、爱和战争的女神,但她在地位上却明显低于男性神。这表明在一个更趋都市化的社会中,过去时代的民族曾经致以大地母亲神的敬意已经减少。神似乎都极其暴力且捉摸不定,人的一生成为任他们摆布和奴役的一生。史诗《创世记》中强调人类被创造出来是为了使神放弃劳动。而且每一座城邦都有它自己的神,该神被认为确实居住在庙宇里,理论上则是城邦里所有财产的拥有者。因此诠释神的意志并且控制城市经济产品的分配的僧侣以他们超自然的以及在物质方面享有的功能而受到青睐。公元前3000年以后,当城市不断增多的战事使军事领导才能变得非常重要时,成为国王的军队首领占据了在神与僧侣阶层之间的位置,他是神的代言人,对僧侣阶层既利用又安抚。因此在一个等级社会中国王和僧侣代表了上层阶级。居于他们之下的是书吏,即,庙宇世俗的侍臣,他监督城市经济生活的方方面面,并制定粗略的司法体系。在庙宇官员之外,社会被划分为四类人:大地主和军事领导人这样一群精英和贵族人群;商人、工匠和技工的混合群体;占人口大部分的自由农民;奴隶。

  十一、情人节的来历

  Valentine‘s Day may come from the ancient Roman feast of Lupercalia. __1__ the fierce wolves roamed nearby,the old Romans called __2__ the god Lupercus to help them. A festival in his __3__ was held on February 15th. On the eve of the festival the __4__ of the girls were written on __5__ of paper and placed in jars. Each young man __6__ a slip. The girl whose name was __7__ was to be his sweetheart for the year.

  Legend __8__ it that the holiday became Valentine‘s Day __9__ a Roman priest named Valentine. Emperor Claudius II __10__ the Roman soldiers NOT to marry or become engaged. Claudius felt married soldiers would __11__ stay home than fight. When Valentine __12__ the Emperor and secretly married the young couples,he was put to death on February 14th,the __13__ of Lupercalia. After his death,Valentine became a __14__. Christian priests moved the holiday from the 15th to the 14th—Valentine’s Day. Now the holiday honors Valentine __15__ of Lupercus.

  Valentine‘s Day has become a major __16__ of love and romance in the modern world. The ancient god Cupid and his __17__ into a lover’s heart may still be used to __18__ falling in love or being in love. But we also use cards and gifts,such as flowers or jewelry,to do this. __19__ to give flower to a wife or sweetheart on Valentine‘s Day can sometimes be as __20__ as forgetting a birthday or a wedding anniversary.

  1.[A] While [B] When [C] Though [D] Unless

  2.[A] upon [B] back [C] off [D] away

  3.[A] honor [B] belief [C] hand [D] way


特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,福建教育在线所提供的信息为非商业性的教育和科研之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性,仅供参考,相关信息敬请以权威部门公布的正式信息为准。
 来源:福建教育在线考研频道栏目
  • 上一个文章:

  • 下一个文章:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
    相关文章
    教育服务中心
    福建教育服务大厅
    赞助广告
    Copyright © 2008-2010 Fjjyzx.COM All Rights Reserved
    闽ICP备10001945号 法律顾问:尹天恒律师
    本站大部分资源来源于会员共享上传,除本站组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请和本站联系并提供相关证据,我们将在24小时内干净删除。
    客服QQ:1443585463 投稿与联系邮箱:1443585463@qq.com 电话/传真:0592-8761003

    地址:厦门理工学校博物馆边 邮编:361005 建议使用IE6.0版本浏览